İran, Kürdistan'a saldırmak için asker alımlarını hızlandırdı

İran, Kürdistan'a saldırmak için asker alımlarını hızlandırdı

KRD News - 25 Eylül 'de yapılacak Kürdistan Bağımsızlığı Referandumu sonrası bağımsızlık ilan edilmesi durumunda Irak ile Kürdistan Peşmergeleriyle olası bir savaş çıkması olasılığını ön gören İranlı askeri yetkililer, Kürdistan’da “Besiç” (Basij) adı verilen paramiliter gruplara asker alımlarını hızlandırdı.

İran'ın Kürdistan'ındaki İran Devrim Muhafızları ve Basij olarak bilinen istihdam güçleri, bağımsızlık durumunda Kuzey Irak'ın Kürdistan Bölgesi'ne karşı olası bir savaşa hazırlanmak için askere alımlarını hızlandırdı.

İranlı Kürt gazeteci Azad Mustovi’ye, son günlerde Devrim Muhafızları ve seferberlik kuvvetleri karargahının gerektiğinde Irak Kürdistanı'na asker göndermek için bir işe alım kampanyası başlattı" dedi.

Güvenlik endişeleri nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen İran ordusu kaynağı,  İran Kürt kökenli İran Devrim Muhafızlarının bazı unsurlarının IŞİD’e karşı savaşmak istemelerine karşın Irak'taki Kürtlere karşı savaşmak istememelerinin de tedirginlik yarattığını söyledi.