İran rejimi Jina Emini gösterilerine katılan 7’i Kürde kamçı ve 15 yıl hapis cezası verdi

İran ve Doğu Kürdistan'da Jina Emini gösterilerine katılan 7 Kürd'ün yapılan mahkeme sonucu hapis ve kamçı cezası kararı çıktı.

İran rejimi Jina Emini gösterilerine katılan 7’i Kürde kamçı ve 15 yıl hapis cezası verdi
Doğu Kürdistan İnsan hakları Örgütü'nün bildirdiğine göre Urmiye’ye bağlı Piranşar şehirinde geçen yıl gösteriler zamanı tutuklanan 7 kişi mahkemeye çıkarıldı.
 
Darkamazi'nin Hengaw’dan aktardığı habere göre yedi tutukluya “devletin güvenliğini sarsmak, sınırları kaçak olarak geçmek, molotof kokteyl ve silah yapmak, mermi taşımak” suçları yöneltildi.
 
Edinilen bilgilere göre Piranşar Suç ve Ceza mahkemesi tarafından 7 Kürde “15 yıl hapis, 160 kamçı ve para cezası” verildi.Teha Resûliyan, Sîna Deşmîr, Ehmed Ebdullahpûr, Muhsin Qadirî, Çiya Şehîd Eqdem, Ebdullah Qenberîwend û Mehmûd Qenberîwend adlı tutuklular 2022 yılında tutuklanmış daha sonra yerlerine rehin bırakarak serbest kalmalarına izin verilmişti. iran kanunlarına göre bu kişiler teslim olmazsa bıraktıları rehinler yerine cezalandırılacaklar.
 
Hengaw örgütü, ceza verilen yedi kişiden, Ebdullah Qenberîwend û Mehmûd Qenberîwend fiziksel olarak özel bakıma ihtiyaç duyacak biçimde fiziki engelleri olduğu Teha Resûliyan’ın ise sivil toplum aktivisti ve sanatçı olduğunu bildirdi.