İran rejimi yine Kürdlere saldırdı 1 kolber hayatını kaybetti, 2 kolber de yaralandı.

İran rejim güçleri bir kez daha ekmeğinin peşindeki kolberlere saldırdı. Merîwan’da bir kolber hayatını kaybederken, Urmiyê’de 2 kolber de yaralandı.

İran rejimi yine Kürdlere saldırdı 1 kolber hayatını kaybetti, 2 kolber de yaralandı.

İran rejim güçleri bir kez daha ekmeğinin peşindeki kolberlere (sınır ticareti yapan kişi) saldırdı. Merîwan’da bir kolber hayatını kaybederken, Urmiyê’de 2 kolber de yaralandı.

Ekmeğini kazanmanın derdinde olan kolberler İran rejim güçlerinin hedefi olmaya devam ediyor. Rejim güçleri Rojhilat ve Başurê Kürdistan sınır kentleri Merîwan ve Urmiyê’de kolberleri taraması sonucu biri hayatını kaybetti, 2’si yalandı.

Kolbernews’te yer alan habere göre, dün Xalib Kuyik isimlli kolber Rojhilat Kürdistan’ın Merîwan kentine bağlı Dizewin köyünde İran rejim güçlerinin taraması sonucu katledildi.

Cenazesi Merîwan hastanesi Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Xalib Kuyik ailesi tarafından teşhis edilerek, defnedilmek üzere morgdan alındı. 

Urmiye’ye bağlı Mergewer ve Selmas’ta kolberlere iki saldırı gerçekleşti. Rejim güçlerinin saldırıları sonucu Urmiyeli Mahîr Şînî (28), Selmas’a bağlı Şipîranlı Mihemed Welîpur adlı kolberler yaralandı.