İran: Ukrayna uçağında ölenlerin ailelerine 150 bin dolar tazminat ödenecek

İran, Kasım Süleymani suikastı nedeniyle Amerikan askerlerine misilleme yaptığı sırada düşürülen Ukrayna uçağında ölen 176 kişinin yakınlarına 150 bin dolar tazminat ödeneceğini duyurdu. IRNA ajansının haberinde, "Kabine, en kısa sürede 150 bin dolar ödenmesini onayladı" denildi.

İran: Ukrayna uçağında ölenlerin ailelerine 150 bin dolar tazminat ödenecek

İran, ocak ayında İran hava sahasında düşürülen Ukrayna uçağında hayatını kaybeden 176 kişinin her birinin ailesine 150 bin dolar tazminat ödenmesini onayladı. IRNA haber ajansı tarafından aktarılan hükümet açıklamasında, "Kabine, düşen Ukrayna uçağında hayatını kaybedenlerin her birinin ailesine en kısa sürede 150 bin dolar ya da bunun euro cinsinden muadilinin ödenmesini onayladı" ifadeleri kullanıldı.

İran Devrim Muhafızları, ABD ile gerilim yaşanan bir dönemde Ukrayna Uluslararası Hava Yolları uçağının yanlışlıkla füze sanılarak kalkışından kısa süre sonra kazara düşürüldüğünü açıklamıştı. Yolcu uçağının düşürülmesinden beş gün önce ABD, İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'yi Irak'ta insansız hava aracı saldırısıyla suikastla öldürmüştü.