İran'da bir güreşçi daha idam edildi!

İnsan Hakları Örgütü’nüm bildirdirdiğine göre; 30 yaşındaki güreşçi Mehdi Ali Hüseyin “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla Huzistan’ın Dezful kentindeki cezaevinde idam edildiği bildirildi.

İran'da bir güreşçi daha idam edildi!

Milli sporcu Mehdi Ali Hüseyin 5 yıl önce bir kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla idama mahkum edilmişti. Sporcunun idam kararının iptali için uluslararası spor kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarına rağmen idamı infaz edildi.

Ölen kişinin yakınlarına eşit ceza ilkesini uygulama imkanı sunan mahkeme, ailenin Hüseyni'yi affetmemesi üzerine güreşçiyi idam cezasına çarptırdı.

İran Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Hamid Sourian, ölen kişinin babası olan Dezful bölgesinin tanınmış doktorlarından Gholami Gheibi'ye çağrıda bulunarak idamın önüne geçmesini istedi. Sourian, Gheibi ailesinin Hüseyni'yi her şeye rağmen affetme kararını alacağını umduğunu kaydetti.

İran'ın şampiyon güreşçisi Navid Afkari, 2018'de hükümet karşıtı protestolar sırasında bir güvenlik görevlisini bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunduktan sonra 2020 tarihinde idam edilmişti.

İran Çin’den sonra dünyada ençok idam cezasını gerçekleştiren devletler arasında yer alıyor.