İran'dan Kürt örgütlere bir tehdit daha: 'Kürdistan Bölgesi’ndeki kamplara saldırı düzenlenecek'

İran Pasdaran Güçleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı açıklamada, bir kez daha Doğu Kürdistanlı partileri tehdit ederek Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin bu partileri sınır dışı etmemeleri halinde kamplarına saldırı düzenleyeceklerini belirtti.

İran'dan Kürt örgütlere bir tehdit daha: 'Kürdistan Bölgesi’ndeki kamplara saldırı düzenlenecek'
İran Pasdaran Güçleri Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur bugün Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde Kürt toplumu içerisinde “Cahş” olarak tanımlanan paralı sistem güçlerine yönelik düzenlenen “Hayatını kaybetmiş Müslüman Kürt milislerine saygı” merasiminde yaptığı konuşmada, Doğu Kürdistanlı partileri tehdit ederek, Kürdistan Bölgesi’nde yer alan kamplara saldırı düzenleyeceklerini dile getirdi.
 
Pakpur konuşmasında şu tehditlere yer verdi: “Daha öncede belirtmiştik, İran İslam Devrimi’ne karşı olan hiç kimseye müsamaha göstermeyeceğiz ve onlara karşı sert tavırlarımız olacaktır.”
 
Konuşmasında Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne de uyarılarda bulunan Muhammed Pakpur açıklamasında şunları söyledi: “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinden İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı olan grupları sınırlarından çıkartmalarını istiyoruz. Şayet bunu yapmazlarsa biz kendi görevlerimizi yerine getirerek onların bulundukları kamplara saldıracağız.”
 
İranlı siyasi ve askeri yetkililer son 2 ay içerisinde Doğu Kürdistanlı partilerin Kürdistan Bölgesi topraklarından çıkartılması için çağrılarda bulundu ve bu yönlü Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerine uyarılar yaptılar.
 
İran İslam Cumhuriyeti, Doğu Kürdistanlı Partileri kendileri açısından ulusal güvenlik tehditi olarak görmekte. Bu gerekçeye sığınan İran, geçtiğimiz ay bir kaç defa Kürdistan Bölgesi sınırlarına top atışı gerçekleştirdi.
(Basnews)