İran'dan Türkiye-Suriye yakınlaşmasına ilişkin açıklama

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye ve Suriye arasındaki diyaloğu 'memnuniyetle karşıladıklarını' ve görüşmelerin ikili ilişkilere olumlu yansımasını beklediklerini söyledi.

İran'dan Türkiye-Suriye yakınlaşmasına ilişkin açıklama
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Suriye arasındaki görüşmelere değindi.
 
AA'nın haberine göre gazetecilerden gelen bir soru üzerine Türkiye-Suriye diyalog görüşmelerine dair İran'ın pozisyonuna değinen Abdullahiyan, "İki ülke arasındaki sorunların çözümü hususunda yürütülen görüşmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Görüşmelerin, iki ülkenin çıkarlarına olumlu yansıyabileceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Abdullahiyan, ülkesinin diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı Suudi Arabistan ile yürüttüğü müzakerelere ilişkin ise şunları söyledi:
 
"Geçen aylarda Bağdat'ta Suudi Arabistan ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bir diğer toplantı da Amman'da gerçekleşti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile kısa bir görüşme oldu. Toplantıda müzakerelerin devam edilmesine vurgu yapıldı. İran, Suudi Arabistan dahil olmak üzere hiçbir şekilde Arap ülkesi ile ilişkilerini kesme niyetinde değil. İran ve Suudi Arabistan arasında normal diplomatik ilişkilerin tesis edilmesini temenni ediyoruz."