IŞİD, Kerkük’te Irak ordusuna saldırdı

IŞİD, Kerkük’ün Daquk ilçesi yakınlarında Irak ordusuna ait gözlem noktasına saldırı düzenledi. Saldırıda 1 asker hayatını kaybetti.

IŞİD, Kerkük’te Irak ordusuna saldırdı

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir Nuri'nin yaptığı açıklamada, kentin güneyindeki Daquk ilçesine bağlı Albu Muhammed köyü yakınında Irak ordusuna ait gözlem noktasına saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırının IŞİD mensupları tarafından yapıldığını aktaran Nuri, teröristlerin hafif silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda bir hayatını kaybettiğini kaydetti.

Saldırıdan sonra Daquk ilçesi yakınlarında operasyon başlatıldığı bilgisini veren Nuri, operasyonun ilçenin güneyindeki kırsal bölgede de devam edeceğini belirtti.

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakan Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu. Irak'ın IŞİD’den temizlenmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.