IŞİD lideri Bağdadi'ye ait fotoğraf gerçek mi?

IŞİD lideri Bağdadi'ye ait fotoğraf gerçek mi?

KRDNews

IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin bir fotoğraf sosyal medya ve çeşitli basın-yayın kuruluşlarında yerini almaya başladı.

Rusya ve Suriye’nin ardından dün de İran istihbarat örgütü tarafından IŞİD lideri Bağdadi’nin kesin olarak öldürüldüğü yönündeki haberlerin ardından sosyal medya platformlarında Ebu Bekir El-Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf dolaşıma girdi.

Ancak, El-Bagdadi'nin ölümüyle ilgili raporların gerçek olmadığı 2014 yılında aynı fotoğrafın yeniden dolaşıma girmiş olduğu görülüyor.

12 Kasım 2014 tarihinde birçok Kürt websitesi ve Ortadoğu merkezli haber yapan yayın kuruluşları, IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin Kobani’nin kenar mahallelerine yakın bir yerde YPG savaşçılarınca öldürüldüğü iddia edilmişti.

Bu iddiayı desteklemek için iddiaya ilişkin Ebu Bekir El-Bağdadi’ye ait olduğu belirtilen bir cesede ait fotoğraf yayınlanmıştı. Yayınlanan fotoğrafın dolaşıma girmesinden bir müddet sonra söz konusu fotoğrafın bir kurgu ya da yanılsamadan ibaret olduğu anlaşılmıştı.