IŞİD polis noktasına saldırdı: 2 ölü, 1 yaralı

IŞİD mensuplarının Kerkük’te Irak Federal Polisi’ne ait bir kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda 2 polisin hayatını kaybettiği bildirild

IŞİD polis noktasına saldırdı: 2 ölü, 1 yaralı

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir Nuri, kentin güneyindeki Riyad nahiyesi yakınlarında Irak federal polisine ait bir gözlem noktasına yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırının terör örgütü IŞİD tarafından Ahmed et-Tayyar köyü yakınındaki gözlem noktasına yapıldığını belirten Nuri, hafif silahların kullanıldığı saldırı sonucu 2 polisin öldüğünü, 1 polisin de ağır yaralandığını açıkladı.

Saldırının ardından soruşturma başlatıldığını kaydeden Nuri, yakın zamanda bölgede operasyon başlatılacağı bilgisini verdi.

IŞİD’İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

IŞİD’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.