IŞİD, Suriye'nin doğusunda saldırdı: 9 Suriye askeri öldürüldü

IŞİD’in Suriye’nin doğusunda gerçekleştirdiği saldırıda dokuz Suriye askeri öldürüldü.

IŞİD, Suriye'nin doğusunda saldırdı: 9 Suriye askeri öldürüldü

Geniş bir kaynak ağına sahip olan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre, bu hafta IŞİD saldırılarında toplamda 30 Suriye askeri öldürüldü.

Gözlemevi, Çarşamba gününden bu yana ülkenin doğusundaki Rakka ilinin ücra bir bölgesinde Suriye yönetimi güçleri ile IŞİD arasında yaşanan "şiddetli çatışmalarda" yedi cihatçının da öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalar, IŞİD'in, Rakka ve Humus şehirlerini birbirine bağlayan ıssız yolda düzenli ordu ve müttefik milislerden savaşçıları taşıyan bir otobüse pusu kurmasının ardından gerçekleşti.

Bu yıl türünün en ölümcüllerinden biri olan Pazartesi günkü saldırı, Gözlemevi'ne göre ardında en az 15 ölü bıraktı.

Gözlemevi ayrıca; Çarşamba günü, başkent Şam'ın doğusundaki Dumayr askeri havaalanı yakınında bir IŞİD pususunda dört askerin ve bu hafta başlarında Rakka bölgesinde iki askerin daha öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD'in bir zamanlar Irak ve Suriye'yi birbirine bağlayan ve kendi kendine ilan ettiği "halifelik", Mart 2019'da ABD destekli yerel güçler tarafından yenilgiye uğratıldı. O zamandan beri IŞİD’in kontrol ettiği bir alan bulunmuyor.

Ancak Suriye'nin doğusunda hükümete ve Kürtlerin liderliğindeki güçlere, ayrıca Irak'ta hükümete ve müttefik birliklere karşı vur-kaç tarzı saldırılar düzenlemeye devam etti.