IŞİD Xaneqîn’de Irak askerlerine saldırdı: Ölü ve yaralılar var

IŞİD, Diyala’nın Xaneqîn ilçesinde Irak askerlerinin geçiş güzergahına bomba yerleştirdi. Askerlerin geçişi sırasında bombanın infilak etmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetti.

IŞİD Xaneqîn’de Irak askerlerine saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Diyala güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Diyala’nın Xaneqin ilçesine bağlı Meidan köyünde Irak askerlerini taşıyan aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilmiş bomba patladı.

Patlamada 2 Irak askerinin hayatını kaybettiği, bazı askerlerin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan asker sayısı açıklanmadı.

Öte yandan IŞİD’in Xaneqin yakınlarındaki Qolay bölgesinde Irak ordusuna ait bir güvenlik noktasına yönelik saldırısında 1 askerin hayatını kaybettiği, 3 askerin yaralandığı kaydedildi.

Xaneqîn, Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgeler arasında yer alıyor. IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları sürüyor.