IŞİD'den vahşi infazlar

IŞİD'den vahşi infazlar

Irak ve Suriye'de kontrolünde bulunan bölgelerin birçoğunu kaybeden terör örgütü IŞİD, dehşete düşüren propaganda videolarını kendi haber ajansı aracılığıyla yayınladı.

Her geçen gün kan kaybeden ve bulunduğu bölgeleri terk ederek kaçan IŞİD teröristleri, Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarından olduğu ileri sürülen bir bölgeden kan donduran infaz görüntülerini kendi haber ajansı aracılığı ile yayınladı.

Görüntülerde, başı kesilen bir Iraklı asker, kent meydanında vurulan bir kişi, eli kesilen bir kurban ve çatıdan atılan bir başka Suriyeli bulunuyor.

IŞİD’li teröristler, bir Irak askerini pusuya düşürüyor. Görüntülerde, pusuya düşürülen askerin boğazı kesilerek öldürülüyor.

Suriye-Irak sınırında yer alan Deyr ez Zor'dan da teröristler kent meydanında bir kişiyi kurşuna diziyor, bir başkasının elini kesiyor ve bir kurban da binanın çatısından yere atılıyor. Katil sürüsünün suçlamaları ise evlilik öncesi ilişki, hırsızlık ve eşcinsel ilişki olduğu belirtiliyor.

Musul'ın yaklaşık 60 kilometre batısındaki Telafer'den de benzer video kayıtları bulunuyor. Telafer'de terör örgütünden kurtaracak operasyonun başlaması bekleniyor. Ancak operasyon öncesinde yayınlanan görüntülerde dört sivilin öldürüldüğü görülüyor.