IŞİD’in Alman infazcısı hesap verecek

IŞİD’in Alman infazcısı hesap verecek

KRD News - 28 yaşındaki Işid mensubu Harry Sarfo, terör suçları nedeniyle Almanya’da kaldığı cezaevinde 6 kişinin infaz edilmesi ile ilgili olarak yargılanacağı açıklandı.

Almanya doğumlu olan ancak Londra Posta İşşletmesi Royal Mail’de çalışan Harry Sarfo adındaki 28 yaşındaki Alman vatandaşı IŞİD mensubu, Haziran 2015’te Suriye’nin Palmira kentinde 6 kişinin idam edilmesine iştirak etmekten yargılanacağı açıklandı.

28 yaşındaki Harry Sarfo, 2015 yılına kadar Londra’da postacı olarak çalıştı. Ancak radikalleşme eğilimleri göstermesi üzerine 2014 yılının sonlarına doğru İngiltere’den ayrılarak IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye’ye geçen Harry Sarfo, 6 ay IŞİD içinde savaşmasının ardından örgütten kaçarak Almanya’ya geri döndü.

Alman Federal Mahkemesi tarafından terör suçlaması ile tutuklanan Harry Sarfo, daha önce vermiş olduğu röportajlarda ve mahkeme ifadelerinde IŞİD içinde olduğu süre içinde hiç savaşmadığını ve insan öldürmediğini iddia etmişti. Sık sık IŞİD’e inanmamaları konusunda uyarılarda bulunan 28 yaşındaki eski IŞİD’li Harry Sarfo’nun, çatışmalara katılmadığı iddiası ise çürütüldü.

Alman Federal savcılığının 19 Temmuz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, altı tane cinayet ve Hamburg'daki bir uzman güvenlik mahkemesinde insan hakları yasalarını ihlal etmekle suçlanan Harry Sarfo hakkında yeni deliller içeren bir video kaydı ortaya çıktı.

Haziran 2015’te 5’i Suriye askeri, 1’i ise IŞİD’e karşı çıkan vaiz olmak üzere 6 kişinin idamına iştirak Harry Sarfo’nun IŞİD’de kaldığı süre içinde şiddete karışmadığı iddiaları ise böylece çürütülmüş oldu.

Alman Federal Mahkemesi Savcılık sözcüsü, "Haziran 2015'te sözde İslam Devleti'nin altı mahkumu Palmira pazar meydanı üzerinde infaz ettiler. Harry Sarfo idamı gerçekleştiren altı kişilik kadro içindeydi ve bir tabancayla taşıyordu. Grubunun diğer üyeleriyle birlikte infaz edilecek kişilerin etrafını sardı ve kaçmalarını engelledi. Yerde uzanmış cesetlere ateş açtı ve bunu bilinçli olarak yaptı." Dedi.