IŞİD’in katlettiği 41 Ezidi’nin naaşı Şengal’de toprağa verildi

Terör örgütü IŞİD tarafından katledilen 41 Ezidi Kürt’ün naaşı, bugün Şengal’in Koço köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

IŞİD’in katlettiği 41 Ezidi’nin naaşı Şengal’de toprağa verildi

Şengal’den bildiren K24 muhabiri, terör örgütü IŞİD tarafından katledilen 41 Ezidi’nin kimlik tespitlerinin yapıldığını söyledi.

DNA testleri tamamlanan ve kimlik tespitleri yapılan 41 Ezidi vatandaşın naaşı bugün Koço köyünde düzenlenecek törenle toprağa verildi.

Toplu mezarlardan çıkan naaşlar, kimlik tespiti yapılmak üzere Bağdat’taki Adli Tıp’a gönderilmişti, naaşlar dün Şengal’e getirilmişti.

Cenaze törenine Ezidi Kürtlerin Baba Şeyh’i ve Ruhani Meclisi’nin yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın temsilcisi olarak Newzad Hadi, Başbakan’ın temsilcisi olarak Dindar Zebari ve çok sayıda yetkili katıldı..

Naaşlar çoğu kadın, yaşlı ve çocuklardan kişilere ait.

Terör örgütü IŞİD’in Ağustos 2014’te Şengal’in Koço köyüne yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 200’den fazla Ezidi katledilmişti.

IŞİD, Şengal'in başka köylerine de saldırmış, 6 binden fazla Ezidi Kürt’ü kaçırmıştı.

Ayrıca, yüzlerce erkek Ezidi de örgüt mensuplarınca kurşuna dizilmişti.

Peşmerge Güçleri 13 Kasım 2015’te, Başkan Mesud Barzani’nin doğrudan komutasında düzenlediği operasyonla Şengal’i IŞİD’ten temizlemişti.