IŞİD'in yeni hedefi Kerkük

IŞİD'in yeni hedefi Kerkük

Kerkük Aşiretler Müdürlüğünde bir araya gelen temsilciler, IŞİD'in elinde tuttuğu Havice ilçesinin durumunu görüşmek için bir toplantı düzenledi.
Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Zengene Aşireti Başkanı Osman Zengene, başarılı Musul operasyonundan sonra Havice ilçesinde varlık göstermeye devam eden IŞİD'in tehlike arz etmeye devam ettiğini ifade etti.
Örgütün Musul'u kaybetmesinden sonra Havice ilçesinden saldırabileceğine değinen Zengene "IŞİD, elinde tuttuğu bölgedeki en büyük ilçe Havice'den Kerkük'e saldırabilir." uyarısında bulundu.
Irak Başbakanı İbadi'nin daha önce, "Musul'un ardından Havice  operasyonu başlayacak" sözünü hatırlatan Zengene, "Başbakan İbadi, Havice operasyonuyla ilgili verdiği sözü tutmalıdır." dedi.
Bunun yanında kentteki Hadidi Aşireti Başkanı İsmail el Hadidi ise Havice operasyonunun başlama zamanın geldiğini ve ilçedeki sivillerin 3 yıldan  beri IŞİD'in baskısına ve keyfi uygulamalarına maruz kaldığını söyledi.
Hadidi, ''IŞİD, Havice ve ona bağlı köylerdeki insanları katlediyor. IŞİD'in esaretindeki binlerce insan kurtarılmalı. Aksi takdirde binlerce insan göz göre göre yok olacak." fiadelerini kullandı.