İsmail Küçükkaya'dan İmamoğlu ve Yıldırım'a: Kürt seçmen neden size oy vermeli?

İsmail Küçükkaya'dan İmamoğlu ve Yıldırım'a: Kürt seçmen neden size oy vermeli?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine bir hafta kala, öne çıkan iki aday olan CHP'li Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'li Binali Yıldırım, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi. İsmail Küçükkaya, İmamoğlu ve Yıldırım'a, "İstanbul'da yaşayan Kürt seçmen neden size oy vermeli?" sorusunu yöneltti.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayın için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde yayınlanan canlı yayında, İmamoğlu ve Yıldırım'a "Kürt seçmen neden size oy vermeli?" sorusu yöneltildi.

Ekrem İmamoğlu, "Ben kimden bahsediyorum? "Türk kökenli vatandaşım" mı diyorum? "Benim vatandaşım" diyorum. Partizanlık bitecek. Partiler hizmet için bir araç. Sadece ittifak partisinin adayı değilim ben, sadece ittifak partisinin başkanı da olmayacağım. Biz bu milleti barıştırmaya, eşitlemeye geliyoruz. Barış, özgürlük aileden değil mahalleden başlar. " dedi.

Binali Yıldırım ise, "İnsanların etnik kökenlerine, inançlarına bakmayız. Herkese aynı hizmeti götürürüz. Ekrem Bey İzmir'e gitsin, benim neler yaptığımı görsün. Türkiye'nin her köşesine hizmet götürdük." yanıtını verdi.