İspanya'dan 'Hol Kampı' kararı

İspanya hükümeti pazartesi günü, IŞİD'li ailelerin kaldığı Hol Kampı'nda aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda vatandaşının geri getirme kararı aldığını açıkladı.

İspanya'dan 'Hol Kampı' kararı
Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce yabancı, ABD destekli Kürt güçlerinin cihatçıların Suriye'deki son toprak parçasını aldığı 2019'a kadar, IŞİD yönetimi altında yaşamak için Suriye'ye gitmişti.
 
Kaçan kadın ve çocuklar, kamplardaki artan şiddet ve korkunç koşullar nedeniyle ülkelerine iadeleri için baskı yapan Kürt makamları ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından yönetilen aşırı kalabalık tecrit kamplarında barındırıldı.
 
Kaynak, İspanya'nın vatanlarına dönmek isteyen en az üç kadını ve 13 çocuğu yıl sonundan önce iade almayı planladığını belirtti.
 
Ayrıca kaynak, kadınların İspanya'da yargılanabileceğini, çocukların durumununsa yaşlarına bağlı olarak vaka bazında inceleneceğini söyledi.
 
Kürt yetkililer, ülkelere iadelerin 2022'de rekor seviyeye ulaştığını ancak Hol ve Roj kamplarında 10 binden fazla yabancı kadın ve çocuğun kaldığını açıkladı.