İsrail: İran Ortadogu'nun barışı ve huzuru için büyük bir tehdit

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran devletinin Irak, Suriye, Yemen, Lübnan, Behreyn ve Gazze’yi de içine alan bir ‘Şii Hilali’ oluşturmak istediğini belirterek, İran’ı Filistin örgütlerini desteklemekle suçladı.

İsrail: İran Ortadogu'nun barışı ve huzuru için büyük bir tehdit

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, ülkesinin İran’ın Suriye’de oluşturmak istediği Şii hegemonyasını engellemek için ittifak arayışında olduklarını söyledi.,

Herzliya Üniversitesi’ndeki bir törende konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran devletinin Irak, Suriye, Yemen, Lübnan, Behreyn ve Gazze’yi de içine alan bir ‘Şii Hilali’ oluşturmak istediğini belirterek, İran’ı Filistin örgütlerini desteklemekle suçladı.

İsrail Genelkurmay Başkanı “Son bir ayda İran’ın zengin işadamları Filistin’de İslami Cihad ve Hamas örgütlerine 100 milyon dolar yardımda bulundu” dedi.

 Gadi Eizenkot, İsaril istihbaratının edindiği bilgilere göre 2 bin İran pastarı, 8 bin Lübnan Hizbullah savaşçısı ve ayrıca İran’a biat eden 10 bin Şii savaşçının Irak, Afganistan ve Pakistan’dan Suriye’de olduklarını sözlerine ekledi.

Suriye’deki Şii hegemonyasının Ortadogu'nun huzuru ve İsrail güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Gadi Eizenkot, İran’ın Suriye’deki hegemonyasına karşı ittifak oluşturma arayışında olduklarının altını çizdi.