İsrail’in hava saldırısında 7 Suriye askeri öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün, İsrail'in gece saatlerinde Suriye'de çeşitli yerleri hedef alan hava saldırıları düzenlediğini ve saldırılarda yedisi rejim unsuru olmak üzere en az 11 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail’in hava saldırısında 7 Suriye askeri öldü
Daha önce yayınladığı bir haberde rejim güçlerinden ve rejime sadık gruplardan sekiz unsurun öldürüldüğünü bildiren SOHR'un aktardığı bilgilere göre İsrail Hava Kuvvetleri, Salıyı Çarşambaya bağlayan gece yarısından önce, Şam ve çevresinin yanı sıra ülkenin orta kesimlerindeki Humus, Hama ve ülkenin batısındaki Lazkiye illerinde çeşitli bölgelere hava saldırıları gerçekleştirdi.
 
SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, Fransız Haber Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada, İsrail’in düzenlediği son bombardımanlarda biri albay rütbesinde olmak üzere yedi rejim askerinin öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca rejime bağlı Ulusal Savunma Güçleri’nden (USG) dört unsurun da öldüklerini belirten Abdurrahman, aralarında durumu kritik olan yaralıların olduğunu da ekledi. SOHR'a göre, Humus’un batı kırsalındaki Hirbe et-Tine köyü yakınlarındaki bir bilimsel araştırma merkezinin hedef alındığı bombardımanda tamamı Suriyeli olan rejim yanlısı unsurlar öldü. Bombardımanda, bölgedeki ‘hava savunma sistemlerinin bulunduğu askeri bölgeler’ hedef alınırken Humus'un güneyinde Hizbullah'a ait bir mühimmat deposu da havaya uçuruldu.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin İsrail’in Lübnan topraklarından gerçekleştirdiği saldırılarla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Askeri bir kaynağa göre ülkenin orta ve güney bölgelerindeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenlendi. Kaynak, “Hava savunma sistemimiz, atılan füzelere karşı koydu ve bazılarını düşürdü. Yalnızca maddi kayıplar meydana geldi” dedi.
 
Şam'daki gazeteciler patlama sesleri duyduklarını ve başkentin üzerinde gökyüzünde uçaksavar füzeleri gördüklerini söylediler.
 
SOHR Direktörü Abdurrahman’a göre İsrail, Hamas Hareketi ile arasında Gazze Şeridi’ndeki son savaştan bu yana ilk kez Suriye'de hava saldırıları düzenledi.
Şarkul Avsat