​İsrail’in saldırısında Kudüs Tugayları Komutanı Cabbari öldürüldü

Kudüs Tugayları komutanı Tayser El Cabbari,İsrail hava saldırısında öldürüldü.

​İsrail’in saldırısında Kudüs Tugayları Komutanı Cabbari öldürüldü
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad'ın Kudüs Tugayları Komutanı ve İslami Hareketin önde gelen isimlerinden Tayser el-Cabari ile 7 kişinin daha öldürüldüğü, 44 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hareketin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin öldürüldüğünü söyledi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 8 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin yaralandığını duyurdu.
 
Sosyal medyada Gazze içindeki bazı yerlerin hedef alındığı ve dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı.
 
İsrail ordusundan açıklama
 
İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada ise, "Şafak" olarak isimlendirilen operasyon kapsamında, "Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketi kaynaklı tehditler karşısında ordunun Gazze'yi vurduğu" aktarıldı.
 
Ordunun açıklamasında, Cabari ve beraberindeki 10 İslami Cihad üyesinin saldırı hazırlığındayken hedef alındığı öne sürüldü.
 
Açıklamada ayrıca, İsrail cephesinde de Gazze Şeridi çevresindeki 80 kilometreye kadar uzanan alanda "özel durum" ilan edildiği belirtildi.
 
İsrail hükümetinden Başbakan Yair Lapid ve Savunma Bakanı Benny Gantz adına yapılan ortak açıklamada ise ordunun istihbarat birimleriyle iş birliği halinde gerçekleştirdiği operasyonun amacının "özellikle Gazze Şeridi çevresinde yaşayan İsrail vatandaşlarına karşı somut bir tehdidi ortadan kaldırmak olduğu" ifade edildi.
 
Gazze Şeridi'ndeki operasyon nedeniyle Lapid ve Gantz'ın katılımıyla akşam saatlerinde bir güvenlik durum değerlendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.
 
İsrail basınında yer alan haberlerde, Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin Tel Aviv ve Kudüs'e yerleştirildiği paylaşıldı.
 
İslami Cihad: İsrail bu saldırının hesabını verecek
 
İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, İsrail'le başlayan bu savaş için "kırmızı çizgilerinin olmadığını ve Tel Aviv'in direnişin füzelerinin saldırısı altında olacağını" söyledi.
 
Nahhale, "Düşmanla savaşa giriyoruz. Allah'tan mücahitlere muvaffakiyetler diliyorum. İsrail, bu saldırının hesabını verecek" dedi.
 
Cabbari, Kudüs Tugaylarının askeri konseyinin bir üyesi ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki komutanıydı.
 
Baha Ebu el-Ata'nın Kasım 2019'da öldürülmesinin ardından onun yerini aldı