İstanbul'da ırkçı saldırı, Kürt genç linç edildi

Bir Kürt çocuğuna yapılan bu ırkçı faşizan saldırı kabul edilecek hiç bir yönü ile meşru değil... Şiddetle kınıyoruz...” dedi.

İstanbul'da ırkçı saldırı, Kürt genç linç edildi

Sosyal medyada yayınlanan İstanbul'da olduğu anlaşılan bir videoda Kürt bir gence linç saldırısı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Sıdık Taş’ın sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı ve İstanbul’un Eyüp ilçesinde çekildiği anlaşılan videoda, Kürt gence slogan attığı gerekçesiyle linç saldırısında bulunulduğu görülüyor.

Sıdık Taş, “Bir Kürt çocuğuna yapılan bu ırkçı faşizan saldırı kabul edilecek hiç bir yönü ile meşru değil... Şiddetle kınıyoruz...” dedi.

Videoda bir kişi, “23 Eylül 2019’da Edirnekapı Şehitlikte sempatizanlık yapıp ülkeyi birbirine karıştırmak istiyor. Şehitlikte ‘Bijî Apo’ diyerekten çekiyor. Bütün herkes görsün” diyor.

Saldırıya uğrayan gencin videoda bir şeyler söylemek istediği görülüyor ancak ne dediği anlaşılmıyor. Genç konuşmaya başlayında etrafında toplanan kalabalık saldırmaya başlıyor.