İstanbul’daki Kürt derneklerinden referanduma destek

İstanbul’daki Kürt derneklerinden referanduma destek

İstanbul’da 200’e yakın Kürt sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Doğu ve Güney Doğu Dernekleri Platformu 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumuna tam destek verdiklerini açıkladı.

Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Platform Başkanı Abdulhakim Daş, diğer halklar gibi Kürtlerin de devlet kurmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bugün 198 ulus bağımsızlığına kavuşarak BM’nin üyesi olmuşlardır. Orta Doğu’da nüfusu 40 milyonu aşan Kürtler ise daha bağımsız değiller. Söz konusu Kürdistan’ın bağımsızlığı olunca hiçbir siyasi örgütünün kendi çıkarlarını öne sürmemesi lazım. Kürdistan’ın bağımsız bir devlet olması ve Kürdistan’ın kazanımlarının korunması hepimizin temel amacı ve önceliği olmalı. Kürtlerin de diğer halklar gibi bu konuda birlik olması gerekiyor.”

REFERANDUM SÜRECİNDE BİRLİK ÖNEMLİ

Platform bünyesinde bulunan Silvanlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali İhsan Dinçer de, herkesin Kürt halkının referandumda göstereceği iradeye saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Biz olumlu buluyoruz. Güney Kürdistanlı siyasi partileri arasında da birliğin olması gerekiyor" dedi.

Eruhlular Derneği Başkanı Musa Kurt ise referandum sürecinde ulusal birliğin önemine dikkat çekerek, “Bağımsızlık meselesinde Güneyli bütün Kürtlerin birlik içinde hareket etmesi daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Doğu ve Güney Doğu Dernekleri Platformu ve bağlı sivil örgütler, önümüzdeki günlerde İstanbul’da düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla referandum sürecine dair desteklerini kamuoyuna duyuracak.