İsviçre Başkonsolosluğu da ‘güvenlik’ gerekçesiyle kapatıldı

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere'nin ardından İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

İsviçre Başkonsolosluğu da ‘güvenlik’ gerekçesiyle kapatıldı
Konsolosluğun açıklamasında, vize ve pasaport işlemleri için randevuların da iptal edileceği belirtildi.
 
Açıklamada, "Güvenlik sebebiyle, İsviçre Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
 
Ne olmuştu?
 
İsveç'te, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan 21 Ocak'ta, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an yakmış, söz konusu eylem Ankara'nın tepkisini çekmişti. Olayın ardından İstanbul'daki İsveç Büyükelçiliği önünde de protesto gösterisi yapılmıştı.
 
Paludan'a destek vermek isteyen ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld de Lahey kentinde yaptığı eylemde Kur'an yırtmıştı.
 
Dışişleri Bakanlığı daha önce İsveç ve Hollanda'nın Ankara büyükelçilerini söz konusu eylemler nedeniyle görüşmeye çağırmıştı.
 
Art arda yapılan eylemler üzerine herhangi bir saldırı tehdidine karşı önlem almak istediklerini bildiren Holanda, İngiltere, Almanya, Belçika ve Fransa, İstanbul'daki konsolosluk binalarını "artan güvenlik tehdidini" gerekçe göstererek kapatmıştı.