İtalya: Kürtlerin bağımsızlık talebine saygı duyuyoruz

Başkan Mesud Barzani, göreve yeni başlayan İtalya’nın Erbil Konsolosu Serena Muroni’yi kabul etti.

İtalya: Kürtlerin bağımsızlık talebine saygı duyuyoruz

Pirmam’daki Başkanlık Konutu’nda Kürdistan Başkanı Barzani tarafından kabul edilen İtalya’nın Erbil Konsolosu Serana Muroni, referandum ve bağımsızlık konularında ülkelerinin tutumunu açıkladı.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, göreve yeni başlayan İtalya’nın Erbil Konsolosu Serena Muroni’yi kabul ettiği görüşmede, İtalya hükümetinin ve halkının, Kürdistan halkına ve Peşmergesine en zorlu günlerinde desteğini esirgemediğini belirtti.

Göreve yeni başlayan İtalya’nın Erbil Konsolosu Serana Muroni, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’yi Pirmam’da (Selahaddin) ziyaret ederek Kürdistan ile İtalya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba sarf edeceğini söyledi ve Erbil’de göreve getirilmesinin kendisi için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

BAŞKAN BARZANİ, BAĞIMSIZLIK TALEBİ KÜRT HALKININ BARIŞ MESAJIDIR

Kürtlerin Irak tarihindeki rolü ve yaşadıklarından bahseden Başkan Barzani, bölgenin huzuru için başlatılan referandum ve bağımsızlık çalışmalarının, Kürt halkının barış mesajı olduğunu vurguladı.

“İTALYA SAYGI DUYUYOR”

Buna karşın Konsolos Serena Muroni ise İtalya’nın, barışa ve huzura katkı sunan her adımı desteklediğini ve Kürtlerin bağımsızlık talebine saygı duyduğunu iletti.

Kürdistan halkının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğine hayran kaldığını söyleyerek konuşmasına devam eden Muroni, Peşmergenin terörle mücadelede sergilediği kahramanlığın İtalyan kamuoyunca çok iyi bilindiğini kaydetti.

Başkan Barzani de Muroni’yi yeni görevinde tebrik ederek başarılar diledi. Barzani, İtalyan hükümetinin ve halkının, en zor günlerinde Kürdistan halkına ve Peşmergesine desteklerini esirgemediğini belirterek teşekkürlerini iletti