Jan Dost: Bir Kürdün referandumda ‘hayır’ demesi ayıptır

Jan Dost: Bir Kürdün referandumda ‘hayır’ demesi ayıptır

Mayıs ayında son romanı "Kobani"yi yayımlanan Kobanili ünlü Kürt yazan Jan Dost referandumda “evet” demenin ulusal bir görev olduğunu söyledi.


Jan Dost, Kürdistan24 verdiği özel demeçte referandum sürecine dair düşüncelerini paylaştı. Her Kürdün referandumu desteklemesi gerektiği söyleyen Dost, “İnanın ki her Kürdün gönlünde bağımsız ve özgür bir devlet var. Referandumu desteklemeyen Kürtlerin iyi olmayan bazı şeylerin tesiri altında olduğuna inanıyorum. Kürt olarak yetişmiş hiç kimse referanduma karşı olamaz” dedi. 


Atalarımız bağımsızlık için öldü

Bağımsızlığın bütün Kürtlerin rüyası olduğunu vurgulayan Dost, “Referandum sadece bizim rüyamız değil, baba ve dedelerimizin de rüyasıydı. Babalarımız, dedelerimiz bu rüyayla öldüler. Özgürlük ve bağımsızlık için kan döktüler. 25 Eylül’de onların rüyası gerçekleşecek” diye konuştu.


Referandumda “evet” tercihinde bulunmanın ulusal bir görev olduğunu vurgulayan Jan Dost “Referanduma destek olup evet demeliyiz. Bir Kürdün ‘hayır’ demesi ayıptır. Herkesin evet veya hayır demesi hatta sandığa gitmemesi demokratik hakkıdır. İsteyen istediğini yapar. Ama ‘evet’ demek ulusal bir görevdir. Dinler için farzlar olduğu gibi milletler için de farzlar olur.”