Jandarmadan Rojavalı 3 Kürt gence ağır işkence!

Rojava’nın Amude kentinde 3 Kürt genç jandarmanın kendilerine işkence ederek feci şekilde dövdüğünü söyledi. Gençler ardından sınırdan geri itildi.

Jandarmadan Rojavalı 3 Kürt gence ağır işkence!

Rûdaw’a konuşan 18 yaşındaki Dildar Mecid Süleyman ve kardeşi 16 yaşındaki Dilyar Mecid Süleyman  ile 16 yaşındaki Malek Hetman kaçak olarak Türkiye’ye geçmek istediklerini ve oradan Avrupa’ya gitmek istedilerini, ancak Türkiye tarafında askerlerin kendilerini yakaladıklarını belirtti.

Amude’ye bağlı Sincak Sadun köyünden olan 3 genç ardından elbiselerinin çıkarttırıldığını, çıplak soyulduklarını, dövüldüklerini  ve arkasından da işkenceye maruz kaldıklarını aktardı.

İşkenceye uğrayanlardan Dilyar Mecid Süleyman, yaşadıklarını katıldığı Rûdaw TV bülteninde Dilbixwin Dara’ya anlattı.

Süleyman şunları söyledi:

“Ben, ağabeyim ve bir arkadaşım buradan sınıra gittik, duvarı geçtik. Kurşun attılar ve bizi bir köprünün olduğu yere götürdüler. Ardından bizi dövmeye başladılar.

Akşam saatleriydi. Bizi fark etmişlerdi. ‘Kürt müsünüz, Suriyeli misiniz’ diye sordular. Ardından Müslüman mısınız diye sordular, sevindik. Herhalde bizi bırakacaklar diye düşündük. 2 defa bayıldım. Bayıltana kadar dövüyorlardı. Yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Odunla, demir boruyla bizi dövdüler.

Sonra bizi oraya attılar, kendimize geldik. Bir çadır vardı, Amude yolunu sorduk ve sonrasında da hastaneye gittik.

Şu anda ayağım kırık, başımın arka tarafında dikişler var.”

Dilyar Mecid Süleyman, ağabeyi 18 yaşındaki Dildar’ın işkence sonucu morarmış bedeninin görüntülerini gösterdi ve arkadaşları Malek Hetman’ın da hala ayağa kalkamadığını belirtti.