‘Kadın Peygamberler’ kitabı çıktı

Araştırmacı yazar İbrahim Sediyani’nin 3 ciltlik ve 1019 sayfadan oluşan “Kadın Peygamberler” kitabı Nefel Yayınları’ndan çıktı.

‘Kadın Peygamberler’ kitabı çıktı

İbrahim Sediyani’nin 3300 yıllık semavi dinler tarihini araştırarak yazdığı “Kadın Peygamberler” kitabı 3 cilt olarak Nefel Yayınları’ndan çıktı.

“Kadın Peygamberler” kitabının mizanpajını ve kapak tasarımını Mahsum Tunç yaptı.

Rûdaw’a konuşan İbrahim Sediyani, “Kadın Peygamberler” konusunu farklı tarafların iddiaları okurların önüne serdiğini ve yorumu okurlara bıraktığını söyledi.

Yazar Sediyani, “Kuran-ı Kerim’deki Kasas Suresi’nin 7’inci ayetinde ‘Musa’nın annesine vahyettik’ deniliyor ve vahiy sadece peygamberlere yapılır. Meryem Suresi’nde de ‘Meryem’e Cebrail’i gönderdik’ ifadeleri yer alıyor. Bu deliller onların peygamber olduğunu gösteriyor” dedi.

İslam alimlerinden İbni Hacer, Alusi, Beycuri, İmâm el-Beġavî ve İmam Eşari’nin “kadın peygamberlerin” varlığını kabul ettiklerini ileri süren Sediyani, “Endülüs döneminde kadın peygamberler konusunda ihtilafa düşen alimler arasında medreslerde tartışmalar yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

“Adını Arayan Coğrafya” adlı araştırma, “Gülistan” adlı şiir, “Guldexwîn” adlı çocuk, “Bütün Yönleriyle Şeyh Said Kıyamı” (2 cilt) adlı araştırma, “Sözlerim Var Sevgiye Dair” adlı deneme, “Siyah Devrim” adlı düşünce, “Aydın Duruşu ve Erdemli Olmak” adlı düşünce kitabı ve “Frizya ve Günümüzde Frizler” adlı araştırma kitabı bulunan İbrahim Sediyani’nin, “Kadın Peygamberler”, dokuzuncu kitabı olarak sevenleriyle buluştu.