Kadir İnanır'dan yeni 'Çözüm Süreci' yorumu

Kadir İnanır'dan yeni 'Çözüm Süreci' yorumu

Türkiye sinemasının en öemli isimlerinden biri ve çözüm sürecinin akil adamlarından olan Kadir İnanır, yeniden bir çözüm sürecine girileceğini belirterek, “İnanıyorum. Bugüne kadar yanılmadım, inşallah yine yanılmam” dedi.

Hürriyet'e verdiği söyleşide Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İnanır, “Bu topraklarda yaşayan bütün kimliklerin, kültürlerin kıymetini bilmeliyiz, herkes için eşit fırsat yaratabilmeliyiz” diye belirtti.

Türkiye’nin yeniden bir çözüm sürecine gireceğini düşündüğünü de söyleyen Kadir İnanır, “İnanıyorum. Bugüne kadar yanılmadım, inşallah yine yanılmam” ifadelerini kullandı.

Ellerimizi, kalplerimizi barış için birleştirme zamanıdır

Kendisi ve içinde yer aldığı akil adamların yanlış yansıtıldığını ifade eden İnanır, “Yolumdan çevirmek için beni yormaya, kızdırmaya çalışanlar oluyor. Bilsinler ki kızmıyorum, yorulmuyorum. İnsanların en doğal hakkıdır, savunduğum düşünceleri kabul etmeyebilirler. Bizim ekipte her düşünceden insan vardı” diye konuştu.

“Kimse değişik yapılardan oluşan koca bir ülkenin tamamına bir gözle, bir açıdan bakmanın, bir kısmını sistem dışı bırakmanın savunucusu olamaz. Belki daha çok anlamak, daha çok düşünmek, daha çok empati kurmak sevgimizi derinleştirir ve ‘barış’a giden yolu çabuklaştırır. O zaman, ellerimizi, kalplerimizi barış için birleştirme zamanıdır.”

Aktif siyasetten birçok teklif aldığını belirten İnanır, “Çok teklif aldım. Çiftçisinden işçisine, ekonomistinden sanayicisine, sporcusundan sanatçısına toplumun gerçek dinamikleri vardır ve ülkeyi yönlendirecek olan bu dinamiklerdir” dedi.

Yerel seçimlerin sonuçlarını doğru tahmin ettiğini vurgulayan İnanır, seçmenin mesajını şöyle okuduğunu belirtti:

“En önemlisi, halk herkesi barışa, barışmaya davet etti. Gerilim istemiyor. Ekonomik huzur istiyor. Böyle olursa bütün sıkıntıları aşacağız demek istedi. Tabii şunu bilmemiz gerekiyor. Türkiye’nin birinci partisi AKP’dir. Bir şey yapılacaksa onu yanımıza almadan yapamayız.”