Kamışlo'da Jina Emini için protesto düzenlendi

Rojava’nın Kamışlo kentinde ENKS’nin öncülüğünde Kürt kadın Jina Emini’nin ölümü ve Rojhılat’taki gösteriler ile dayanışma amacıyla Birleşmiş Milletler ofisi önünde gösteri düzenlendi.

Kamışlo'da Jina Emini için protesto düzenlendi

13 Eylül’de İran ahlak polisi tarafından “İslam kurallarına uygun hicap takmadığı” gerekçesiyle gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra hastaneye kaldırılan 16 Eylül’de yaşamını yitiren Jina (Mehsa) Emini için dünyanın bir çok yerinde gösteriler devam ediyor.

SuriyeKürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) öncülüğünde dün Rojava’nın Kamışlo kentinde Jina Emini’nin ölümünü protesto etmek ve Rojhılat’taki gösteriler ile dayanışma amacıyla Birleşmiş Milletler ofisi önünde gösteri düzenlendi

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Nafih Abdullah “21 yüzyılın dikdatör devleti İran’ın eliyle terör saldırısı ile şehit edilen Kürt kızı Jina Emini ve Kürdistan şehitlerine destek amacıyla toplandık.  Bu gösteri İran Kürdistan halkının başkaldırı ve devrimine, yine özgürlük ve demokrasi için sokaklara çıkan İran halkları ile dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

Gösteride ENKS taraftarları ellerindeki dövizlerde ve attığı sloganlarla Jina Emini’nin ölümünü kınandı ve protesto edildi.