Kamışlo’da Rusya’nın arabuluculuğunda ‘ateşkes’ sağlandı

Rojava’da Rus Askeri Polisi’nin devreye girmesi ile İç Güvenlik Güçleri ve Şam hükümetine bağlı güçler arasında “geçici ateşkese” varıldığı öğrenildi.

Kamışlo’da Rusya’nın arabuluculuğunda ‘ateşkes’ sağlandı

Rojava’nın Kamışlo kentinde, önceki akşam saat 21.00 sıralarında Suriye hükümeti yanlısı Ulusal Savunma Kuvvetleri (Difa El Weteni) milislerinin Özerk Yönetime bağlı asayiş güçlerine ait kontrol noktasına saldırması üzerine çıkan çatışmaların ardından Rusya devreye girdi.

Edinilen bilgilere göre Kamışlo’daki Rus Askeri Polisi, Suriye destekli milisler adına İç Güvenlik Güçleri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Özerk Yönetime yakın medya organlarında yer alan habere göre, Rus Askeri Polisi ile dün akşam gerçekleştirilen gerçekleşen görüşmenin ardından, bugün öğlene kadar ateşkes ilan edilmesine karar verildi.

Taraflar arası uzlaşma için görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Ancak anlaşmanın ayrıntılarına ilişkjin bilgi verilmedi.

Suriye hükümetine yakın bir kaynak da her iki tarafın çatışmaları durdurma konusunda anlaştıklarını aktardı.

Çatışmaların yoğunlaştığı Tay Mahallesinde sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Çatışmaların ardından Rojava Asayiş güçleri, Kamışlo’da Suriye hükümet güçlerinin bulunduğu bölgeyi abluka altına almıştı.