Kanada'dan Peşmergeye doğrudan ağır silah yardımı

Kanada Savunma Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, bir dizi ağır silahlardan da oluşan askeri mühimmatı, Bağdat'a gitmeden doğrudan Kürdistan Peşmergesine göndereceklerini duyurdu.

Kanada'dan Peşmergeye doğrudan ağır silah yardımı

Kanada Savunma Bakanlığı Sözcüsü Daniel Butler, ülkesinin; 60mm roket, 50 kalibrelik sessiz nişancı tüfeği ve anti tank füzeleri gibi ağır ve yarı ağır silahların da aralarında bulunduğu askeri mühimmat yardımını Kürdistan Peşmergesine yollayacaklarını bildirdi.

Sözcü Daniel Butler, söz konusu silah yardımını, kısa süre içinde adrese teslim edeceklerini belirterek güvenlik gerekçesiyle miktarını açıklamayacaklarını bildirdi.

Kanada Savunma Bakanlığı tarafından 06 Şubat'ta yapılan açıklamada, Peşmergeye; silah, askeri mühimmat, tıbbi malzeme yardımında bulunulacağı ve askeri eğitim programların devam ettirileceği ifade edilmişti.

Kanada Savunma Bakanı John Faster, parlamentoda yaptığı açıklamada, ülkesinin Kürdistan'a doğrudan silah yardımında bulunması için Bağdat'a gerekli güvenceyi temin ettiklerini söylemişti.

Başbakan Justin Trudeau da 2016 yılının Şubat ayında yaptığı açıklamada, Peşmerge kuvvetlerine doğrudan askeri yardım yapmaya hazır olduklarını ancak Bağdat'ın buna rıza göstermemesinden ötürü planlarını değiştirmek mecburiyetinde kaldıklarını duyurmuştu.