Kanadalı örgüt, Suriyeliler için Efrin'de köy kuracak!

HCI adlı Kanadalı yardım örgütünün Rojava’nın Efrin kentinde Suriyeliler için 500 konutluk bir köy (yerleşim yeri) kurmayı planladığı bildirildi.

Kanadalı örgüt, Suriyeliler için Efrin'de köy kuracak!

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu (Human Concern International-HCI) adlı örgütün 1 milyon 700 bin dolar harcayarak 500 hanelik bir köy  kurmayı planladığı aktarıldı.

Suriyelilerin yerleştirilmesi için kurulacağı duyurulan köyde camii, hastane, okul, park ve futbol sahasının olacağı kaydedildi.

-

Kendini bir “hayır kurumu” olarak nitelendiren yardım örgütü, demografisinin değiştirildiği sık sık dile getirilen Efrin’de yapılacak yerleşkede 3 bin 500 kişinin yaşayacağını, konutların 3 oda, bir mutfak ve bir banyodan oluşacak şekilde yapacak.

Öte yandan örgütün 12-16 aylık bir sürede köyü yapmayı planladığı aktarıldı.

Kuruluşun bu ay içinde 35 konut yapımına başlayacağı kaydedildi.

Kurulması planlanan köy projesi

Öte yandan yerleşkenin Bab'ta da kurulabileceği ihtimalinin de bulunduğu bildirildi. 

HCI, proje bedelinin karşılanması için Müslümanlara ait ülke genelindeki sivil toplum kuruluşlarından da destek alacağını duyurdu.

Örgütün sitesine göre, örgütün ana merkezi Kanada’nın başkenti Ottawa’da bulunuyor.

Yine sitede belirtildiğine göre genellikle İslam ülkelerinde çalışma yürüten örgüt, 1979’dan beri 40 ülkede faaliyet gösteriyor. Örgütün Montreal ve Toronto’da da ofisleri bulunuyor.

Ayrıca yardım örgütünün Facebook sayfasında da yaptıkları faaliyetlere yönelik paylaşımlar, İslam’a yönelik içerikler bulunuyor.