Karayılan: 'AKP-MHP tarafı sanki PKK’yle seçime giriyormuş gibi yaklaşıyor'

PKK üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Urfa, Şırnak, Siirt, Van ve Hakkari’deki seçmenlerden 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti’yi desteklemelerini istedi.

Karayılan: 'AKP-MHP tarafı sanki PKK’yle seçime giriyormuş gibi yaklaşıyor'

PKK Yürütme Kurulu üyesi Murat Karayılan, ANF’ye verdiği demeçte 14 Mayıs’ta Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında konuştu.

Tarafların seçim propagandasını Abdullah Öcalan ve PKK üzerinden yürüttüğünü belirten Karayılan, “Ancak kimse, ‘hele bir onun da görüşlerine başvuralım; o konuşsun; bakalım kimi destekliyor?’ demiyor. Biri diyor, ‘(Öcalan'ın) yanına gittiniz ve destek istediniz’ diğeri diyor, ‘hayır, siz onun yoldaşlarıyla ittifak yaptınız ve onlara söz verdiniz.’ Tartışmaları budur. Zaten AKP-MHP tarafı sanki PKK’yle seçime giriyormuş gibi yaklaşıyor” dedi.

Urfa’da Kürt, Arap ve Türkmenlerin bir arada yaşadığını, Öcalan’ın da Urfalı olduğunu hatırlatan Karayılan, “Urfa’dan çıkmış bir Kürdün fikri dünya halklarının, hatta akademisyenlerin ve bilim insanlarının dikkatini çekiyor ve alem bundan yeni şeyler öğreniyor. Bu Urfa halkları açısından bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Karayılan, “Urfa’da kimi büyük aileler var. İşte bunlar vaktinde aşiret reisleriymişler. Şimdi ise zenginleşmişler, kalantor olmuşlar ve Urfa’nın her şeyini onlar alıyorlar. Bütün pınarların başında onlar kurulmuş. Hep onların çocukları parlamenter oluyor, her şey onların oluyor ve her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Urfa’nın Arap, Kürt, Türkmen halkları, işçiler-köylüler ve dürüst samimi aşiretler ile yurtseverler bu duruma ‘artık yeter’ demeli” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin aday gösterdiği kişiler Urfa halkının sorunlarını, Kürt halkının, Arap halkının sorunlarını çözemez” sözleri sarf eden Karayılan, “HDP geleneğinden seçilenler var; on yıl vekillik yapanlar var. Hiç bunlardan zengin olan var mı? Siz onları tanıyorsunuz; zengin değiller. Niye? Çünkü onlar hizmet etmek için meclise gidiyor” şeklinde konuştu.

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’ın Urfa’da liste başı olduğunu belirten Karayılan, “Bu da anlamlı bir şey” diyerek Yeşil Sol Parti adaylarına destek çağrısı yaptı.

Karayılan Şırnak’ta Tatar ailesinden dört ismin dört ayrı partiden aday olduğunu hatırlatarak, “Adını vermek istemediğim bilinen bir aile var. Mesela bakıyorsun; Şırnak’ta 4 partiden aday göstermişler. AKP-MHP rejimi ise, bugün tüm halkı açlığa mahkum etmiş, fakirlik ve işsizlik var. Niye? Çünkü Türkiye’nin tüm birikimini Kürtlere karşı savaşta harcadılar” dedi.

Siirt, Van ve Hakkari’deki seçmene de seslenen Karayılan, Yeşil Sol Parti adaylarının desteklenmesini istedi.