Karayılan’dan 'Yeşil Sol adayları' değerlendirmesi

PKK üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Yeşil Sol Parti’nin milletvekili aday listesine ilişkin “Çalışmalarda eksiklikler yaşanmış olabilir. Yani çalışma tarzında, planlamada, yine adayların tespitinde eksiklik yaşanmış olabilir, yaşanmıştır. İlgili kurum ve örgütler bu konuda toplantılar yaptılar ve yaklaşımlarını ortaya koydular” ifadelerini kullandı.

Karayılan’dan 'Yeşil Sol adayları' değerlendirmesi

Dengê Gel Radyosu’na demeç veren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, seçimlere ilişkin konuştu.

Karayılan, seçim sonuçlarına ilişkin “Son seçimlerde bu gerçek bir kez daha ortaya konuldu. Halkımız iradesini ortaya koymuştur. Devrimci, demokrat ve yurtseverlere, yine aynı minvaldeki kurumlara dönük gelişen tüm faşist baskı, tutuklama, katliam, tecrit ve her türden saldırıya; yine bu seçimlerde Kürtlerin iradesini göstermemesi ve hatta barajı aşamaması için devletin gösterdiği tüm çabalarına ve tabii ki tüm çalma ve hilelerine rağmen ortaya çıkan sonuç gerçekten önemli bir sonuçtur. Halkımız açısından iradesine sahip çıkma bağlamında bir başarıdır. Bundan dolayı yönetimimiz, halkımızı ve bu dönemde emek veren tüm kesimleri kutlamıştır. Ben de özel olarak üst düzeyde sonuç alan değerli Botan halkımızı, Şırnak ve Hakkari halkımızı, yine Varto ve Lice halkımızı kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Yeşil Sol Parti’nin gösterdiği milletvekili adaylarına yönelik eleştirileri de değerlendiren Karayılan, şunları söyledi:

“Diğer yandan; elbette çalışmalarda eksiklikler yaşanmış olabilir. Yani çalışma tarzında, planlamada, yine adayların tespitinde eksiklik yaşanmış olabilir, yaşanmıştır. İlgili kurum ve örgütler bu konuda toplantılar yaptılar ve yaklaşımlarını ortaya koydular. Doğrusu uygundu; ‘halkımızın mesajını aldık; eksiklerimizi tespit ettik; özeleştiri veriyoruz’ dediler. Öyle görülüyor ki, herkes konuyu anlamış ve sorumlu yaklaşım içindedir. Yani hem sonuç güçlüdür, hem de eksiklikler de vardır. Anladığımız kadarıyla eksikler üzerinde durulmaktadır. Önemli olan bundan sonra açığa çıkan bu çerçevede daha güçlüce yaklaşmaktır.”