Kars ve Iğdır HDP'nin

Resmi olmayan sonuçlara göre Kars ve Iğdır Belediye Başkanlığını, HDP adayları kazandı.

Kars ve Iğdır HDP'nin

Resmi olmayan sonuçlara göre Kars ve Iğdır Belediye Başkanlığını, HDP adayları kazandı.

Kars Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Ayhan Bilgen kazandı.

Kars Belediye Başkanlığını HDP adayı Ayhan Bilgen kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Ayhan Bilgen 12 bin 41, MHP adayı Çetin Nazik 10 bin 812 oy aldı.

Ayhan Bilgen, yaptığı açıklamada, “Kürdüyle, Türküyle, Azerisiyle, Terekemesiyle hep birlikte kazandık. Seçimin başından beri Kars kazanacak dedik Kars kazandı. Hep birlikte kazandık hepimiz kazanmışız gibi kutlamalıyız.  Şimdiye kadar kim nasıl ayrımcılık yapmışsa, kim ayrımcılık yapmış olursa olsun, kim dışlamış olursa olsun. Biz bize yakışanı yapacağız kimseyi dışlamayacağız, kimseye ayrımcılık yapmayacağız, kimseyi aşağılamayacağız. Seçim boyunca bize iftira atanları utandırmamız gerekiyor. Bu bir yarıştı Kars kazandı birlikte kazandık” dedi.

Iğdır'da HDP tüm partilerle yarıştı

Iğdır'da AK Parti, İYİ Parti ve MHP'nin destek verdiği İsa Yaşar Tezel, seçimi HDP'li adayı Yaşar Akkuş karşısında kaybetti.

Iğdır’da sandıkların yüzde 100’ü açıldı. AK Parti- MHP birleştiği ve İYİ Parti’nin destek verdiği aday İsa Yaşar Tezel seçimi kaybetti.

HDP'li adayı Yaşar Akkuş seçimin kazananı oldu.

Toplam 56 bin 116 seçmenden 46 bin 43’ü oy kullandı.

Geçerli oy sayısı 44 bin 373 olarak sayıldı. Bu sonuçlara göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 22 bin 228 oy alarak yüzde 50.09 oranla birinci parti oldu.

AKP-MHP ve İYİ Parti ittifakı ise 20 bin 716 oy alarak yüzde 46.68’de kaldı.