Kasım Şeşo: Operasyon hazırlığı Şengal üzerinde de tehlike yaratıyor

Şengal halkının Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’na yönelik kara harakatı hazırlığından korktuğu ve Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’ndan sonra Şengal’e yönelikte kara harakatı yapmasından endişelendikleri, böylesi bir harekatta Ezdi’lerin bir kez daha kurban olma ihtimalinden dolayı kaygılandıkları belirtiliyor.

Kasım Şeşo: Operasyon hazırlığı Şengal üzerinde de tehlike yaratıyor

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Şengal’in Ezdi Komutanlarından Qasim Şeşo şunları söyledi: “Türkiye Rojava Kürdistanı’na kara harakatı başlattıktan sonra, Şengal’de bulunan ve yasal olmayan güçlerden kaynaklı Şengal’e de bir kara harakatı başlatma ihtimali bulunuyor.”

Qasim Şeşo açıklamasına şöyle devam etti: “Şengal’in Bab Şilu Bölgesi’nde bulunan ve yasal olmayan güçler şu an Türkiye’nin kara harakatına karşı yer altı mevzileri yapıyorlar. Çünkü biliniyor ki Türkiye Rojava Kürdistanı’na yönelik bir kara harakatı başlatırsa ondan sonra Şengal’e de benzer bir kara harakatı başlatacaktır. Ümit ediyoruz ki Şengal’de bulunan ve yasal olmayan bu güçler Türkiye’nin olası bir kara harakatından önce bölgeyi boşaltırlar. Bu şekilde Ezdi gençlerinin kurban edilmesinin önünü alırlar.”

Şeşo açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Şayet Şengal’e bir saldırı gerçekleşirse, Şengalde bulunan ve yasal olmayan bu güçler Ezdi gençlerini, Şengal halkını kurban etmemeliler.”