Kasım Süleymani'den Irak'taki Şii milislere: Savaşa hazır olun!

Kasım Süleymani'den Irak'taki Şii milislere: Savaşa hazır olun!

İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Irak’taki Şii milislere ‘savaşa hazır olun’ talimatı verdiği belirtildi.

İngiliz Guardian gazetesinden yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin yaklaşık 3 hafta önce Bağdat’ta üst düzey Şii milis yetkili ve komutanları ile bir araya geldiğini belirtti.

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, bu toplantılarda silahlı Şii milis gruplardan savaş için hazırlık yapmalarını istediği vurgulandı.

Elde edilen bilgilere görei Kasım Süleymani’nin Şii milislerle bir araya gelip hazırlık talimatı verdiği toplantıların detaylarının ABD istihbaratı tarafından ele geçirildiği vurgulandı.

Irak'ta IŞİD ile mücadele bahane edilerek oluşturulan ve onlarca Şii milis grubun çatısı altında yer aldığı Haşdi Şabi, İran'a yakınlığı ile biliniyor.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından iki gün önce yapılan açıklamada, Irak'ta bulunan Amerikan vatandaşları ve büyükelçilik personelinin en yakın zamanda ülkeyi terk etmelerini istenmişti.

ABD dışında Almanya, Hollanda ve İsveç de Irak güvenlik güçlerine yapılan askeri eğitimlerin durdurulduğu açıklamıştı.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, söz konusu ülkelerin verdiği kararın Peşmerge'yi de kapsadığını ifade etmişti.