Katalonya Başkanı Carles Puigdemont bağımsızlığa hak kazandıklarını ancak Madrid ile diyalog için ilanı ertelediklerini söyledi

Katalonya bağımsızlık kararını askıya aldı Katalonya Özerk Bölgesi'nin yönetimi, İspanya ile müzakerelere devam etmek kararı aldı.

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont bağımsızlığa hak kazandıklarını ancak Madrid ile diyalog için ilanı ertelediklerini söyledi

Katalonya lideri Carles Puigdemont, parlamentoda yaptığı konuşmada, “Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız” dedi.

 

Katalonya Özerk Bölgesi'nin yönetimi, İspanya ile müzakerelere devam etme kararı aldı.

Katalonya lideri Carles Puigdemont, bu akşam yerel parlamentoda yaptığı tarihi konuşmada, bağımsızlık ilanını erteleyerek, diyalog sürecini başlatmak istediklerini söyledi.

Carles Puigdemont, "Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız. İspanya ile müzakere için zaman gerekli" açıklamasında bulundu.

Puigdemont, referandumdan çıkan yüzde 92’lik “Evet” kararını uygulayacaklarını söylemişti.

Katalonya, Madrid ve Avrupa Birliği’nin (AB) baskıları sonrası diyalog yolunu seçti.

Madrid hükümeti, Katalonya’nın bağımsızlık yolunu seçmesi halinde yerel bölgenin özerklik haklarını geri alacağı uyarısında bulunmuştu.

Konuşmasının başında referandum günü İspanyol polisinin şiddetini kınayan Carles Puigdemont, bugüne kadar hep uzlaşma arayışı içerisinde olduklarını ancak bu çabalarının sonuç vermediğini söyledi.