KCK’den ‘Taksim saldırısı’ açıklaması

KCK, Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı ile ilgili, “Hareketimizin bu saldırıyla bir alakası yoktur'' açıklamasını yaptı.

KCK’den ‘Taksim saldırısı’ açıklaması

KCK, Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı ile ilgili, “Hareketimizin bu saldırıyla bir alakası yoktur. Bu saldırının hareketimize yıkılmak istenmesi, AKP-MHP’nin yeni karanlık planlar içerisinde olduğunu göstermektedir” açıklamasını yaptı.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından PKK ve YPG’nin ardından KCK de yazılı açıklama yaptı.

“Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

KCK’den yapılan açıklamada, “Saldırı sonucu yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar bizi derinden üzmüştür. Türkiye halkına ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Karanlık bir kisveye büründürülerek tertiplendiği ve Türkiye halklarının demokratik geleceğini hedeflediği açık olan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Biz, bir kez daha belirtiyoruz ki Kürt Özgürlük Hareketi’nin bu saldırıyla hiçbir ilişkisi yoktur” denildi.

 “Rojava hedef gösteriliyor”

Saldırının ardından Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, talimatın Kobani’den geldiğini, saldırganın da Afrin üzerinden Türkiye’ye geçtiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, saldırı ile ilgili gözaltına alınan Suriye vatandaşı Ahlam Albashır’in YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini itiraf ettiğini söyledi.

 “AKP-MHP’nin bu tertiplemeyle Rojava’yı hedef göstererek Rojava’nın işgali için ortam yaratmayı hedeflediği çok açıktır” denilen KCK açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:

“Bu saldırının zamanlaması da çok manidardır…Ne zaman ki karanlık bir süreç başlatılmak isteniyorsa katliamlar tertiplenmekte ve Kürtler suçlanmaktadır. Taksim’de yapılan bu saldırı da böyle bir amaç taşımaktadır. Bu konuda duyarlı ve uyanık olunmalıdır.”

Açıklamada ayrıca, “Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Rojava’lı veya Suriye’li olarak gösterilmesi bilinçlidir. Böyle yapılarak bir ortam yaratılmak isteniyor. Saldırı kimin eliyle gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin Kürt olsun veya olmasın bu saldırının ve belirtilen şahsiyetlerin hareketimizle, Rojava devrim güçleriyle hiçbir ilgisi yoktur. Zaten Rojava güçleri de bu saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını açıklamıştır” sözlerine yer verildi.