KDP: Bağımsızlık ortak hedef olmalı

KDP: Bağımsızlık ortak hedef olmalı

Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Merkezi Komite Üyesi Dilşad Şehab, Kürdistan’daki siyasi partiler arasında her konuda siyasal mücadele olabileceğini ancak bağımsızlık referandumunun tüm parti ve tarafların ortak hedefi olması gerektiğini söyledi.

Kurdistan24’te ‘Basi Roj’ programına katılarak gündemdeki bağımsızlık referandumu hazırlıkları hakkında KDP’nin düşüncelerini açıklayan Dilşad Şehab, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu kararı alması ve referandumun tarihini belirlemesinin Kürdistan tarihi açısından büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, Kürdistan’ın büyük menfaatlerini ilgilendiren konularda tüm siyasi partilerin diğer konulardaki siyasi didişmeleri bir kenara bırakıp, tek ses olması gerektiğini söyledi.

KDP'nin referandum kararının alınması, tarihinin 25 Eylül olarak duyurulması ve bu sürecin yol haritasının belirlenmesinden çok memnun olduğunu vurgulayan Şehab, KDP’nin, bu sürecin bir aktörü olduğu için değil; bizzat bu sürecin sonuç almış olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

KDP Merkezi Komite Üyesi Dilşat Şehab, “Diğer siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal meselelerde siyasi partilerle karşıt olabilir, birbirimizi eleştirebilir ve suçlayabiliriz. Ama referandum gibi Kürdistan halkının geleceğini büyük ölçüde ilgilendiren bir meselede, her bir Kürdistan parti ve tarafının bunu kendi meselesi olarak görmesi gerekir. Bu temelde, bu konuda herkesin referandum sürecine destek vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.