KDP ile YNK seçim gündemiyle toplanıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin seçim gününü belirlemesinin ardından KDP ve YNK heyetleri toplanma kararı aldı.

KDP ile YNK seçim gündemiyle toplanıyor

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) arasında yapılması planlanan toplantıda partilerin seçim konusundaki farklı tutumlarının ele alınması bekleniyor.

Yapılacak toplantıda KYB heyetinde yer alması planlanan KYB Meclis Grubu Başkanı Ziyad Cebar, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Yakın bir zamanda KDP ile görüşeceğiz ve görüşmede farklı düşündüğümüz noktalar görüşülecek” dedi.

Farklı görüşte oldukları noktalarda uzlaşıya varmak için toplanacaklarını ifade eden Cebar, seçim sürecinin nasıl işleyeceği konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Seçim konusunda diğer partilerle de çeşitli görüşmelerde bulunan KYB ve KDP heyetleri, birçok başlık konusunda uzlaşmış olsa da Kürdistan Bölgesi’ndeki oluşumların seçilmesi ve bunların Kürdistan Parlamentosu'ndaki 11 sandalye için oy kullanma yöntemleri konularında henüz uzlaşabilmiş değil.

KDP Seçim Kurulu Yasal İşler Odası Sorumlusu Hawar Muhammed, KYB ile görüşmeye hazır olduklarını belirterek “Seçim konusunda ne KYB ne de diğer partilerle sorunumuz var, belirlenen günde görüşmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Seçim konusunda 8 Mart’ta bir araya gelen KYB ve KDP seçim heyetleri, 11 Mart’ta da Kürdistan Parlamentosu’nda bulunan diğer 8 parti ile de Süleymaniye’de görüştü. Siyasi partiler, 11 Mart’taki görüşmede seçim konusundaki birkaç başlıkta anlaşmaya vardı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Sözcüsü Dilşad Şahab, parlamento seçimlerinin 18 Kasım’da yapılacağını bildirmişti.