Kerkük kalesinde Kürdistan bayrağı göndere çekildi

Kürdistan'ın tüm kentlerinde Newroz hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ederken Kerkük kalesine büyük bir Kürdistan Bayrağı çekildi.

Kerkük kalesinde Kürdistan bayrağı göndere çekildi

Kerkük Kalesi'nde Kürdistan ile Irak bayrakları göndere çekildi.

Kerkük Kalesi'nde düzenlenen törende konuşan Necmedin Kerim, Kürtçe, Arapça ve Türkçe'nin Türkmeni lehçesiyle mesajlar verdi.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, "Kürdistan bayrağı sadece Kürtlerin bayrağı değil, Kerkük'teki bütün etnik grupların bayrağıdır” dedi.

Kerkük'te birlikte yaşamaya vurgu yapan Necmedin Kerim, Baas döneminde Kerkük halkının şehitler ve kurbanlar verdiğini belirterek, "Her şeyden önce IŞİD'e karşı savaşta yaşamını yitiren Peşmerge ve Kerkük şehitlerini saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kerküklülerin meşru haklarına destek oldukları için siyasi partilere teşekkür eden Vali, "Kerkük halkının tamamı etnik gözetmeksizin zulme uğradı" diyerek, şöyle devam etti:

"Bugün Newroz günü, bugün barışma günü, bugün birlik günü. Bugün Kürdistan ile Irak bayrakları yan yana göndere çekiliyor. Kürdistan bayrağı sadece Kürtlerin bayrağı değil, Kerkük'teki bütün etnik grupların bayrağıdır. Kaos yaratmak isteyenlere diyoruz ki; bu bayrak Kürtlerden önce Arap ve Türkmenlerin bayrağıydı. Bu Kürdistan'ın bayrağıdır, Kürdistan da hepimizindir.”

Necmeddin Kerim, Türkçe'nin Türkmeni lehçesiyle yaptığı konuşmasında ise şöyle dedi:

"Kardeşlerim, bacılarım hepiniz hoş geldiniz. Bugün Türkmen, Arap, Kürt, Asuri ve Keldaniler, Şii ve Sünni'siyle hep birlikte bugünü kutluyoruz. IŞİD'e karşı savaşta yaşamını yitiren Peşmerge ve Kerkük şehitlerini saygıyla anıyor ve takdir ediyoruz. Tekrar hepiniz hoşgeldiniz. Kerkük'ün kardeşlik içinde devam ederek gelişmesini ümit ediyoruz.”