Kerkük Valisi:Kürdistan bayrağının dalgalanması en doğal hakkımız ve anayasaya aykırı değil

Kerkük Valisi: Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi anayasaya aykırı değil

Kerkük Valisi:Kürdistan bayrağının dalgalanması en doğal hakkımız ve anayasaya aykırı değil

Kerkük Valisi Necmedin Kerim, kentteki resmi kurum ve kuruluşlarda Newroz nedeniyle Irak bayrağının yanısıra Kürdistan bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili olarak, "Kerkük'teki halkımızın bayrağının dalgalanması en doğal hakkımızdır” dedi.
DAİŞ'le savaşın yoğun bir şekilde devam ettiği dönemde can güvenliklerinin sağlanması amacıyla Peşmerge güçleri tarafından boşaltılan Kerkük'ün Qeretepe Köyü sakinleri, köyün güvenliğinin sağlanması ardından evlerine geri dönmeye başladı. Geri dönüşleri yerinde görmek için Qeretepe Köyü'nde bulunan Kerkük Valisi Necmedin Kerim, bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Kerkük'te resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının yanı sıra Kürdistan bayrağının da göndere çekilmesi ve bu kurumlardaki resmi yazışmalarda Arapçanın yanı sıra Irak anayasasında resmi dil olarak kabul edilen Kürtçenin de kullanılması kararı üzerinden gelişen tartışmalarla ilgili konuşan Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Irak anayasasında Kerkük'te Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağının göndere çekilemeyeceğiyle ilgili bir hükmün olmadığını ve Kürdistan bayrağının çekilmesinin Kerkük'teki kardeşlik hukukunu daha da pekiştireceğini söyledi.
"KÜRDİSTAN BAYRAĞININ DALGALANMASI EN DOĞAL HAKKIMIZ"
Başka ülkelerin Kerkük'ün iç meselelerine müdahil olmalarının doğru olmadığını vurgulayan Kerim bunun Kerkük'ün bir iç meselesi olduğunu, Kerkük İl Meclisi'nin kararını vereceği bir mesele olduğunu belirterek, "Kerkük'teki halkımızın bayrağının dalgalanması en doğal hakkımızdır.” dedi.
DAİŞ tehdidinden dolayı köylerini terk edip kaçmak zorunda kalan Kerkük'ün Qeretepe Köyü sakinlerinin köylerine geri dönüşüyle ilgili de konuşan Kerkük Valisi Necmedin Kerim şunları söyledi:
"DAİŞ'le savaşın sürmesinden dolayı Peşmerge güçleri, Qeretepe Köyü sakinlerinin can güvenlikleri için bu vatandaşların köyü terk etmelerini istemiş ve köy boşaltılmıştı. Ama şimdi güvenliği sağlandığı için Qeretepe Köyü sakinlerinin evlerine geri dönmeleri sağlanmıştır.”