Kerkük Valisi:Kürdistan'a danışmadan petrol anlaşmasını kabul etmeyecegiz

Washington'da bulunan Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Bağdat ile Tahran'ın imzalanmayı düşündükleri Kerkük petrolünün İran'a aktarımı anlaşmasını Erbil ve Kerkük halkına danışılmadan yapılmasının kabul edilmeyeceğini söyledi.

Kerkük Valisi:Kürdistan'a danışmadan petrol anlaşmasını kabul etmeyecegiz

Çeşitli temaslarda bulunmak için ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Kerkük Valisi Necmedin Kerim Bağdat ile Tahran arasında imzalanması düşünülen Kerkük petrolünün İran'a aktarımı anlaşmasını Kürdistan yönetimi ile Kerkük İl Meclisi'ne danışılmadan yapılması durumunda bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.


Konuyla ilgili Kurdistan24'e konuşan Necmedin Kerim, konumu ve statüsü gereği Kerkük'le ilgili meselelerin Kerkük İl Meclisi ve Kürdistan yönetimini direkt ilgilendirdiğini, dolayısıyla bizim ve Kürdistan yönetiminin düşüncelerinin alınmadan böyle bir anlaşmanın yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Kerim şöyle konuştu:


"Kerkük üzerinden yapılacak her anlaşmada Kerkük halkı ve Kürdistan yönetiminin çıkarlarının da göz önünde bulundurulması gerekir. Böyle olursa biz de destek veririz; ama olmazsa bunun pratikte bir anlamı olmaz.”


Washington ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise Kerkük Valisi Necmedin Kerim, Kürt partilerinin bu dönemde ABD'yi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek "Bizimle ilgili bilgiler ve bizim fikirlerimizi başkalarından dinleyeceklerine bizim kendilerine doğrudan iletmemiz gerekir.” demişti.