Kerküklü Arap aşiretlerden referanduma büyük destek

Kerküklü Arap aşiretlerden referanduma büyük destek

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani başkanlığında, dün gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda bağımsızlık referandumu tarihinin belirlenmesi ve Kerkük’ünde referanduma dahil edilmesine ilişkin bir tepkide Arap aşiretlerden geldi. Cuburi aşireti referandumu desteklediklerini açıkladı.

Kerkük’ün en büyük Arap aşiretlerinden biri olan Cuburi aşiretinin lideri Mesrur Naci, BasNews’e yaptığı açıklamada, bağımsızlık kararının verilmesi ve buna Kerkük’ünde dahil edilmesinden Kerküklü Araplar olarak memnunluk duyduklarını açıkladı.

Araplarla birlikte kentteki diğer etnik ve dini gruplarında referandumu desteklediğini ileten Naci, “Kürdistan toprakları üzerinde yaşayan Araplar olarak, Irak’taki Şii yönetiminin haklarımızı gözetmediğini belirtmek istiyorum. Bununla birlikte bizi şuan Peşmerge koruyor.  Bu nedenlerden dolayı da bizim için en iyi seçenek, Kürdistan’ın bağımsızlığa kavuşması ve bizim bu bağımsız devletin sınırları içinde yaşamamızı sürdürmemizdir” ifadelerini kullandı.

Arap aşiret lideri Mesrur Naci son olarak, “Kerküklü Araplar referandumda “evet” diyecek. Çünkü bunun dışındaki tüm seçenekler çıkarlarımıza aykırıdır. Kürdistan farklı etnik, dini ve mezhep gruplarının birlikte kardeşçe yaşadığı bir yerdir” dedi.