Kerküklü Araplardan Kürdistan bayrağına destek

Kerkük'te yaşayan Cibur Arap aşiret reisi, Kerkük kentinde Kürdistan bayrağının asılmasını desteklediklerini söyledi.

Kerküklü Araplardan Kürdistan bayrağına destek

Kerkük Kent Meclisi, Kerkük kentindeki kamu ve resmi kuruluşlara Irak bayrağının yanı sıra Kürdistan bayrağının asılmasını onaylamıştı. Kerkük Kent Meclisi'nin bu kararı ardından birçok Arap aşireti söz konusu kararı desteklediğini açıkladı.

BasNews'e konuşan Cibur Arap aşiret reisi Şeyh Mesrur Naci, Kerkük' te Kürdistan bayrağının asılmasını desteklediklerini belirtti. Mesrur Naci, bu kararı kentte yaşayan birçok Arap aşiret reisinin desteklediğini fade etti.

Şeyh Mesrur Naci, sadece Irak ile çıkar ilişkisi olan birkaç Arap aşiretinin Kerkük Kent Meclisi'nin Kürdistan bayrağına kararına karşı olduğunu kaydetti.

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm, Kürdistan bayrağının Kerkük'te resmileşmesi ardından yaptığı açıklamada, kentte yaşayan diğer halkların büyük bölümünün Kürdistan bayrağının resmileşmesini desteklediğini belirterek ''Ancak maalesef bazı Arap ve Türkmen kardeşlerimiz bu konuyu farklı yerlere çektiler. Bazı sorumsuz siyasetçi ve taraftarların Kürdistan bayrağının çatışmalara yol açacağı yönündeki açıklamaları doğru değil ve sorumsuzcadır'' dedi.

Necmedîn Kerîm Kerkük'te yaşayan Arap ve Türkmenlere seslenerek, Kürdistan bayrağının anayasal bir mesele olmadığını altını çizerek ''Herkesten bu kentin kurtarılmasında şehit düşen Kürtlere saygı göstermesini istiyorum. Türkmen ve Araplarla birlikte yaşamımız eskisi gibi devam edecektir'' dedi.