Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Seçmene anlatamayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin yönetimini bırakamayacaklarını söyleyerek "Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması: Seçmene anlatamayız

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı konusunda tartışmalar sürüyor.

Bu kapsamda yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere pek çok isim konuşuluyor.

Mustafa Balbay, Cumhuriyet'teki bugünkü yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği söyleşiyi köşesine taşıdı.

“İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız”

Yazısında Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek kişi hakkında değerlendirmelerini aktaran Balbay, Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" şeklindeki sözlerini aktardı.

“20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız”

Mevcut ekonomik duruma ilişkin ise Kılıçdaroğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle Meclis’te bunun araştırılmasını isteyeceğiz. Arkadaşlar hazırlıklarını yaptılar. Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız. Akıldışı, güven ortamını tümüyle ortadan kaldıran bir adım daha attılar. Bunun bedelini millet ödeyecek.

Söyledikleri her şey yalan. Faizleri düşürdük dediler, Türk Lirası’nı dolara bağladılar. Yaşadığımız tam bir dolarizasyon. Bu durum yoksulluktan öte açlığın kapısını açıyor. Halkın gündemi makarnanın fiyatı. Hayatın her alanında faiz var. Çiftçinin, esnafın kredi borçlarını bile faiziyle erteliyorlar.”