Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a: Gafiller, şerefsizler, çakallar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SADAT reklamına ilişkin yaptığı konuşmada "Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a: Gafiller, şerefsizler, çakallar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis'teki haftalık grup toplantısında,  gündemi değerlendirdi.

Pazar günü TV100'de yayımlanan ve gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladığı programda askeri özel şirket SADAT'ın reklamının gösterilmesiyle ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu reklam aracılığı ile tehdit edildiğini belirterek "Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu "Bir televizyon programına katıldım. Sayın Uğur Dündar davet etti. Kendisi saygıdeğer, duayen bir gazetecidir ve onun programına katıldım. Sonra olanlar hepimizin malumu. Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. O resimdeki mesaj net, ‘sizin için geleceğiz’ diyorlar. Benim için beyefendiler gelecekmiş” şeklinde tepki gösterdi.

"Bu paramiliter artıklar daha büyük bir resmin bir parçası” diyen CHP Lideri “Her şeyin temelinde sadece para var; çok para, doymayacakları kadar para var. Bu, halkımızdan çaldıkları para ve bu parayı çalan beşli çetelerdir. Bu arada 'beşli çete' dediğime bakmayın siz bunların kod ismi 'beşli' aslında ama sayısı binlerce” dedi.

Kılıçdaroğlu "Bu şirketler için Saray iktidarının çaldığı 418 milyar doları iktidarımızda tahsil edeceğiz. Bu ülkenin parasıdır o para. 85 milyona tahsil edeceksiniz o parayı” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri”

"Önce benimle konuşmak ve anlaşmak istediler kapıyı yüzlerine kapattım, bazı medya organlarını da işin içine sokturlar. Satın alınan araştırmacıları var, medya ünlüleri, satın alınan gazetecileri var. Tüm bunları yöneten merkezleri var. Sureti muhalefetten görünüp bir sürü insan da var... Her operasyona başvurdular ama bilmedikleri, anlamadıkları bir şey var. Bay Kemal asla ve asla yolundan dönmez.

Artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri. Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca. Yeni bir şey değil uzun zamandır bu tehditler var. Şimdi bu kürsüden bu çetelere, mafyaya, bu paramiliter yapılara seslenmek istiyorum: Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar siz mi beni korkutacaksınız? Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim.

“Hodri meydan! Gelin görüşelim”

Hodri meydan! Gelin görüşelim. Allah nasip ederse de yaşarsak hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez ve durduramazsınız. Eğer bana bir şey olursa halkıma emanetimdir o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. Gençlerimizin geleceğidir bu para, bu ülkenin doğmamış bebeklerinin parasıdır o para, bu ülkenin parasıdır o para."