Kim Jong-un, yasa dışı film satan adamı 500 kişinin önünde kurşuna dizdirdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, aldığı acımasız kararlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kim Jong-un, bu kez de yasa dışı müzik ve film satmak ile suçlanan bir kişiyi 500 kişilik kalabalığın önünde kurşuna dizdirdi.

Kim Jong-un, yasa dışı film satan adamı 500 kişinin önünde kurşuna dizdirdi

Sert tutumu ve acımasız kararlarıyla dünyanın en tartışmalı liderlerinden biri olan Kim Jong-un, yine aldığı bir karar ile gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda Batı dünyasına ve modasına savaş açan Kim, bu kültüre ait objeleri ve giyim parçalarını yasaklamıştı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bu kez de yasa dışı müzik ve film satmak ile suçlanan bir kişinin idam edilmesine karar verdi.

Mirror'da yer alan habere göre, yetkililer Gangwon eyaletindeki infazı 500 kişilik kalabalığın önünde gerçekleştirdi. İdam edilen adam 40 gün önce Güney Kore içeriğine sahip CD ve USB'leri gizlice satarken "halk birimi" liderinin kızı tarafından yakalanmıştı.

Bu anti-sosyalist eylemler suçu için için Gangwon eyaletindeki ilk infaz olarak kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz haftalarda “kapitalist” ürünlere savaş açan ülkede bu kültürü temsil eden her şey yasaklanmıştı.

Parti gazetesi Rodong Sinmun'da konu ile ilgili yayınlanan yazıda, “Tarih bize, eğer kendi yaşam tarzımıza bağlı kalmazsak, bir ülkenin ekonomik ve savunma gücü ne olursa olsun savunmasız hale gelebileceği ve sonunda nemli bir duvar gibi çökebileceği çok önemli bir ders veriyor” ifadeleri yer almıştı.